ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ 54. АПАТИНСКИХ РИБАРСКИХ ВЕЧЕРИ

09.06.2017.

У Плавој сали Скупштине општине Апатин одржана је конференција за новинаре поводом предстојећих, 54. Апатинских рибарских вечери које ће се одржати од 06. до 09. јула. Представници Општинске управе и Туристичке организације општине Апатин говорили су о именима и програму АРВ за 2017. годину.

Ника Петровић, заменик Скупштине општине Апатин, испред Организационог одбора АРВ, поздравила је присутне и рекла како су прошлогодишње Рибарске вечери, уз јубиларне педесете, биле најпосећеније иако је буџет био значајно смањен. Ове године трудиће се да оправдају поверење грађана и буду још бољи и посећенији.

Најавила је новину, а то је дељење бесплатних порција апатинског аласког паприкаша.

Немања Јовић, председник Управног одбора ТО Апатин, такође се обратио присутнима. Он је говорио о маркетингу и рекао како се искуство из претходне године са дигиталним маркетингом показало као права ствар, те ће и ове године наставити у том смеру. Фокус промоције биће интернет, а у оквиру тога је и нови сајт Туристичке организације Апатин који је ова установа већ представила јавности.
- Интернет наступ не значи да ћемо одустати од традиционалног начина оглашавања. Овде мислим на медије, билборде и слично, а новина ће бити и инфо - путеви у оквиру којих ће ТО Апатин посетити општине Сомбор, Кулу, Оџаке, информисати их и делити им пропагандне материјале, истакао је Јовић.

Данијел Ајдук, вд директора ТО Апатин, истакао је како је буџет за 54. Апатинске рибарске вечери, у односу на прошлогодишње, поново смањен и то за готово 2 милиона, али су се потрудили да обезбеде атрактивне извођаче, а исто тако и да пруже шансу домаћим извођачима. Ајдук је открио шта нас све очекује у Апатину од 06. до 09. јула.

Поред ,,Златног котлића'', традиционалног првенства општине у кувању апатинског аласког паприкаша, а које ће свој епилог добити трећег дана манифестације, у суботу, затим и отвореног првенства Апатина у кувању рибљег паприкаша, последњег дана ће се у кувању, по старом добром обичају, такмичити и апатински малишани.
Ни ове године неће бити изостављена трка чамаца Апатинаца.

Такође, део програма резервисан је и за такмичење у лову на сома “Златна бућка”, као и за такмичење у пецању ,,Златна рибица”.

Незаобилазни мото сусрет на каналу код Беле лозе, са фантастичним Роцк анд ролл садржајима, пружиће љубитељима ,,тврђег звука'' и ове године незаборавну забаву и то у петак и суботу, 07. и 08. јула. У оквиру традиционалног дефилеа мотоциклиста кроз наш град, а који се из године у годину показује као један од најатрактивнијих дешавања, опет ћемо имати прилику видети фантастичне акробације љубитеља двоточкаша.

Осим локалних бендова, КУД-ова, плесних и певачких група, у оквиру 54. Апатинских рибарских вечери, наступиће и Амадеус бенд (четвртак, 06. јул), Дејан Матић (петак, 07. јул), Аца Лукас (субота, 08. јул) и Миа Борисављевић (недеља, 09. јул).