ОПШТИНУ ПОСЕТИО ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ, ОФК МЛАДОСТ ОКУПИО 800 ДЕЦЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ

26.06.2021.

Око 800 малишана,  узраста од 2008. до 2014. годишта, окупило се данас на Међународном турниру за млађе узрасте „ОФK Младост Апатин КУП“. На стадиону крај Дунава, испред организатора, разговарали смо са Страхињом Делићем, координатор омладинске школе, а који није крио задовољство сјајним одзивом екипа, нарочито с обзиром на чињеницу да је уложено пуно труда како би све било на нивоу који је неопходан за организацију једне овако велике манифестације.

  • Ми смо направили 10 терена за 7 узрасних категорија, што је заиста реткост да видимо на осталим турнирима широм целе Војводине, па чак и Србије. Сви знамо колико је битно за један град и за општину да се представи на тако један леп начин, тако што доведе 65 екипа у седам узрасних категорија, где укупно има око 800 деце, а рачунајући тренере и представнике клубова, можемо слободно рећи да ту има чак и 1.000 људи, тј. посетилаца и гостију на овом турниру.

Осим младих фудбалера из целе Србије, учешће на турниру су узели и гости из Републике Српске, а организатор је нарочито задовољство изразио доласком деце из Косовске Митровице, њих око стотину, који су, захваљујући родитељима домаћих фудбалера, остали ноћити у нашем граду, учвршћујући на тај начин своја пријатељства са другарима из Апатина.

Заједно са децом и тренерима из Косовске Митровице, у Апатин је дошао и Александар Спирић, председник Привременог органа ове општине, ког је у згради локалне самоуправе угостила председница општине Апатин, Дубравка Кораћ.

  • У овом моменту желимо да изразимо велику захвалност грађанима Апатина, који су отворили, условно речено, своја срца и, пре свега, врата својих домова, и угостили малишане којима ће остати та трајна и нераскидива пријатељства и веза, али ми ћемо сигурно у наредном периоду што се тиче општине Косовска Митровица са сигурношћу одлучити на братимљење са овом општином. Сматрам да пограничне општине у овом моменту треба да јачају више него икад и да буду блиске, али сигурно да ћемо наставити то да кроз неки наредни период дође до те реализације која ће засигурно бити ти мостови спајања, јединства и боље будућности за све нас, изјавио је Спирић.

Према речима Дубравке Кораћ, председнице општине Апатин, Омладински фудбалски клуб  „Младост“ био је на висини задатка и одрадио сјајан посао везано за организацију овако великог турнира, а долазак представника Косовске Митровице први је корак ка будућој сарадњи ове две општине.

  • Ови разговори и наш данашњи састанак ће, надам се, водити будућој дубљој сарадњи две општине, не само у области спорта, већ и у многим другим областима. Заиста, као што је и мој колега рекао, ми имамо много тема, много интересантних области за сарадњу, такође смо пограничне области и мислим да ћемо заиста направити неке лепе резултате за обе општине.

Извор: 025инфо