ЈОВАН ПЕРИШИЋ ПЕВА ЗА МАТУРАНТЕ АПАТИНСКИХ СРЕДЊИХ ШКОЛА

18.06.2021.
Школска година која је за нама, услед борбе читавог човечанства са пандемијом вируса Корона, довела нас је у ситуацију да поред свих и наша деца тај период проведу у ванредним околностима.
 
Школски дани проведени у истим клупама, мали и велики одмори, разне досетке на и ван часова, стрепње у ходницима пред контролне испите и одговарање, многа дружења, често и прве љубави, за ову генерацију нису били реалност. Школску годину су до пред крај провели испред малих екрана.
 
Сматрамо да сада, када смо сви заједно показали велику одговорност кроз поштовање мера и пре свега вакцинацију, имамо прилику и да нашој деци надокнадимо многе тренутке дружења које им је поменута ситуација одузела.
 
Општина Апатин, стим у вези, је одлучила да организује и финансира матурско вече за све матуранте средњих школа наше општине, а део програма ће поред локалних извођача бити и Јован Перишић.
 
Општинско Веће општине Апатин је данас подржало ову одлуку. Желимо пре свега да уприличимо нашој деци прославу матуре како би им остала у сећању до краја живота. Желимо да кроз тренутке радости које им припремамо, за тренутак забораве на све оно што су пропустили. Учинићемо све да буду задовољни.
 
Истакао бих на крају и да Општина Апатин годинама уназад награђује најбоље ученике, носиоци Вукових диплома ишли су на наградна путовања, а најбољи са разних такмичења добијали многе вредне награде. Тренутно смо у великој кампањи којом желимо да апатинске средње школе буду пуне ђака од септембра, те да у годинама које су пред нама створимо од наше општине један озбиљан средњошколски центар, рекао је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић