Председник општине Апатин отворио Европско првенство у куглању за слепе и слабовиде у бањи Јунаковић

30.05.2017.

У апатинској бањи Јунаковић отворено је 17. по реду Европско првенство у куглању за слепе и слабовиде.

Куглашка надметања почела су у понедељак 29. маја, а у уторак је одржано свечано отварање манифестације. Поред домаћина, репрезентације Србије на овом првенству наступају и националне селекције Хрватске, Словеније, Словачке, Румуније, Мађарске, Чешке, Немачке и Пољске.

У име домаћина, присутне је поздравио директор Специјалне болнице за рехабилитацију Јунаковић, др Благоје Марковић и пожелео гостима пријатан боравак и квалитетно спортско надметање.

Отварању 17. Европског првенства у куглању за слепе и слабовиде, присуствовао је председник општине Апатин, Милан Шкрбић, који је и оторио такмичење пожелевши учесницима угодан боравак у општини Апатин. Поред Шкрбића, отварању су присуствовали председник Националног спортског савеза слепих и слабовидих, Петар Врањковић, председник ИБСА-е, Сорин Лападату, секретар Спортског савеза општине Апатин, Слободан Бачић и прослављени боксерски ас Драгомир Вујковић, испред Спортског савеза Србије.

Манифестација ће трајати укупно седам дана, тачније од 29. маја до 4. јуна. Спонзори такмичења су Апатинска пивара, На екс и Књаз Милош, а медијски покровитељи 025 инфо телевизија, Радио Дунав и Радио Апатин.