ПРОМОЦИЈА И ОСНАЖИВАЊЕ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ

25.03.2021.

На основу конкурса који је расписао покрајински Секретаријат за омладину и спорт, крајем прошле године општина Апатин је добила износ од 180.000,00 динара за оснаживање активности Канцеларије за младе.

У оквиру тога Савет за младе и општина Апатин направили су неколико кључних корака, поред именовања помоћника председника општине за образовање и омладинску политику Милке Никшић  и њеног ангажовања, данас је организовано предавање на тему "Спорт, рекреација, бити млад и здрав". Предавање је водио Никола Орељ мастер професор физичког васпитања и спорта, а на тему "Мој живот у мојим рукама" предавање је водила психолог Изабела Рашковић.

Предавању су уз поштовање свих епидемиолишких мера присуствовали ученици гимназије, техничке школе, као и осмих разреда основне школе.

Присутне је поздравио заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић који се уједно и захвалио предавачима на обрађеним темама.

Општина Апатин подржава и наставиће да подржава све омладинске организације. Циљ нам је да се подигне свест код омладине како би се активније укључи у друштвена догађања, као И да се промовише значај бављења спортом, рекао је Ђукић