УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ У АПАТИНУ ОД ДАНАС ВИКЕНДОМ МОГУ ДА РАДЕ ДО 1 САТ

21.08.2020.

На основу члана 41. став 4. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 88/2018), члана 17. став 1. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације („Сл. гласник РС“, бр.27/2020),  а  ради спречавања ширења и смањења ризика од заразне болести COVID – 19 на територији општине Апатин, уважавајући чињеницу да је дошло до силазног тренда новозаражених и да су се стекли услови за попуштање раније усвојених мера, Штаб  за ванредне ситуације општине Апатин,

 

д о н о с и:

                                                                                     Н А Р Е Д Б У

 

  1. Ограничење рада угоститељских објеката у дане викенда (петак и субота) до 01, 00 час иза поноћи, уз обавезну примену прописаних мера (заштитна маска, социјална дистанца од 1,5 м, дезинфекција простора).

 

Наредба ступа на снагу даном доношења.

 

 

                                                                                  О б р а з л о ж е њ е

Оштински штаб за ванредне ситуације општине Апатин на електронској седници одржаној 21. августа 2020. године у поступку који је претходио овој Наредби, а у складу са чланом 41. став 4. тачка Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 88/2018), члана 17. став 1. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуацији и Предлога мера Завода за јавно здравље Сомбор у циљу спречавања ширења и смањења ризика од заразне болести COVID – 19 на територији општине Апатин уважавајући чињеницу да је дошло до силазног тренда новозаражених и да су се стекли услови за попуштање раније усвојених мера, донео је наредба као у диспозитиву. Радно време угоститељских објеката радним данима је до 23, 00 часова, како је утврђенио Наредбом бр. 217-32/2020 од 10. јула 2020. године.