Обележен јубилеј 40 година каратеа у Апатину

03.05.2017.

У присуству неколико генерација каратиста који су оставили траг у Карате клубу Партизан, локалних функционера и других гостију, у Апатину је у недељу обележено 40 година каратеа у нашем граду. Прослава овог јубилеја осмишљена је као својеврсни карате тренинг у коме су учешће узели најмлађи чланови Карате клуба Партизан, али и старији каратисти које више не вежбају активно.

Манифестацију је отворила заменица председника општине Апатин, Дубравка Кораћ која је честитала домаћинима јубилеј и пожелела много среће и успеха у даљењем функционисању клуба. "Надам се да ће клуб наставити да ниже успехе као и до сада. Оно што ме је посебно одушевило је чињеница да сам овде срела много добрих људи за које нисам ни знала да се баве или су се бавили каратеом. Уколико успете да од ове деце направити исто тако добре људе сматрајте да је ваш клуб успео и да је то доказ доброг рада. Желим вам сву срећу." - изјавила је Дубравка Кораћ.

Она је уручила захвалнице истакнутим члановима Карате клуба Партизан из Апатина, као и свима онима који су својим резултатима допринели развоју и популаризацији карате спорта у Апатину.

Након отварања апатинској публици су се представили чланови Иаидо клуба Монир из Београда који су кроз неколико ката демонстрирали вештину руковања древним јапанским мачем катаном. Вељко Ђоковић, мајстор Иаидо-а 4. дан је истакао како се радо одазвао позиву на прославу и додао да је Карате клуб Партизан увек помагао и друге клубове, те да ће са великим задовољством поново доћи у Апатин.

Посебан тренинг одржао је Душан Кљаић (61), црни појас 8. дан (степен) Ханши (неприступачан). Велики мајстор овог спорта који је магистар теологије, одржао је фантастичан тренинг који је публика у хали у Апатину гледала и поздравила са великим одушевљењем.