ОПШТИНА АПАТИН У ЕВРОПСКОМ ПРОЈЕКТУ ОТВАРАЊА НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

12.06.2020.

Општина Апатин је добила још један пројекат из оквира средстава ИПА (Инструмент за претприступну помоћ), а који финансира Европска унија, овај пут у склопу Интеррег Данубе – Дунавског транснационалног програма.

„Циљ пројекта је да креира моделе за отварање нових и иновативних радних места, а са намером да подстакнемо што више младих, образованих и талентованих људи да живот граде у нашој општини“, рекла је овом приликом Дубравка Kораћ, заменица председника Општине Апатин.

„Пројекат је комплементаран са покренутим иницијативама општине за побољшање локалног система образовања, као и са плановима за отварање нових радних места – пре свега у бродоградњи, али и кроз привлачење великих инвеститора у апатинску Слободну зону, за шта смо добили подршку председника Републике, али и Владе Србије. Мислим да ћемо на крају пројекта моћи да кажемо да смо овим путем обезбедили још послова за Апатинце“, додаје Kораћева.

Носилац пројекта је Научно-истраживачки центар из Птуја у Словенији, а учествује још десетак партнерских институција и локалних самоуправа из Немачке, Мађарске, Чешке, Аустрије и Бугарске. Укупна вредност пројекта у трајању од 3 године је 2.3 милиона евра.