На стару пијацу, паркинг места и пешачке стазе 40 милиона динара

25.04.2017.

Улица Петефи Шандора у Апатину годинама уназад у изузетно је лошем стању, а ово се првенствено односи на део ближи центру, на деловима улице где је некада била пијаца. С обзиром на то да је инвестиција реконструкције комплет улице изузетно велика за буџет општине Апатин и износи око 40 милиона динара, Општинска управа је решила да, за почетак, обезбеди 10-так милиона, чиме би се уредио тротоар и паркинг места, а накнадно би, чим се обезбеди остатак, завршили и остатак улице.

Монтажни локали који се налазе на месту некадашње пијаце већ су почели да се уклањају, а након расписаног тендера, креће се у реконструкцију улице Петефи Шандора, највероватније већ у јуну месецу ове године.

Сем тога, ових дана се креће и у реконструкцију Основне музичке школе ,,Стеван Христић'', ускоро почиње и сређивање градске плаже, градња јаслица, спортских терена у гимназији, замена азбестних цеви у улицама Димитрија Туцовића и Пригревачкој.

- Већ од јуна месеца, па наредне три године, Апатин ће бити једно велико градилиште. Општинска управа обезбедила је средства за велик број инвестиција и ускоро ће се све то и видети, истакао је помоћник председника општине Апатин за инвестиције Јевто Милојевић.