“ВЕНЕРА БИKЕ” ДОНИРАЛА ВОЛОНТЕРИМА ЦРВЕНОГ KРСТА БИЦИKЛЕ ЗА РАД НА ТЕРЕНУ

25.04.2020.

Фабрика бицикала „Venera bike“ из Суботице, донирала је Црвеном крсту Војводине 22 специјална бицикла са корпом као помоћ у раду волонтерских служби, а примопредаја истих је обављена у просторијама Црвеног крста у Апатину.

Додели су присуствовали представници Црвеног крста из Суботице, Сомбора, Kуле, Оџака, Врбаса, Житишта и Апатина, којима су бицикли предати у трајно власништво. Донацију је Бошку Митрашиновићу, секретару Црвеног крста Војводине, у име дародавца, предао прослављени апатински атлетичар Горан Чегар, председник општинског Црвеног крста и оснивач Атлетског клуба Апатин, који је такође учествовао у организацији ове акције.

Према речима председника општине Апатин Милана Шкрбића, волонтери Црвеног крста су овом донацијом добили управо оно што им је неопходно:”Ова бицикла ће сигурно свима добро доћи јер су прелепа и опремљена баш онако како и треба да буду, те ће сигурно олакшати волонтерима њихов посао”, рекао је Шкрбић.

Бошко Митрашиновић, секретар Црвеног крста Војводине је напоменуо да је свака донација драгоцена и истакао да је ова посебна, јер је упућена директно волонтерима ове организације:” Част нам је и задовољство да данас преузимамо једну овако специфичну донацију, 22 бицикла која ће бити намењена нашим волонтерима, да на најлакши, најбржи и најједноставнији начин дођу до наших корисника. Морам да истакнем да је свака донација врло драгоцена, али ова је заиста посебна јер је директно упућена нашим волонтерима, а индиректно је упућена и нашим корисницима. Хвала предузећу „Венера Бике“, као и свима који су нам до сада упутили одређене донације и позивам све оне који могу, да помогну рад наше организације”, рекао је Митрашиновић.

Испред апатинског Црвеног крста на донацији се захвалила и Тијана Томашевић, секретар ове организације: “Ова идеја је потекла из апатинског Црвеног крста и желим да се захвалим фабрици „Venera bike“ чији менаџмент је показао хуманост у овој тешкој ситуацији. Бицикле ће користити наши волонтери који свакодневно раде на терену”, закључила је Томашевић.