Формирање Локалне Акционе групе општине Апатин

19.04.2017.

Општина Апатин организоваће крајем априла Инфо дан о процесу формирања Локалне акционе групе, о изради Стратегије руралног развоја, као и о могућностима финансирања кроз мере ИПАРД програма, које ће бити на располагању од 2017. до 2020. године.

Формирање Локалне акционе групе је део који ће помоћи да се лакше дође до средстава из фондова ЕУ, а два основна предуслова за конкурисање су постојање ове групе у општини и Локалне стратегије руралног развоја.

Локалну акциону групу чине представници приватног, цивилног и јавног сектора, а на нивоу доношења одлука, економски и социјални партнери, као и други представници цивилног друштва. Пољопривредници, жене са села, млади и њихова удружења морају чинити више од 50% партнерства.

Чланство у Локалној акционој групи отворено је за свако правно и физичко лице регистровано или са пребивалиштем на подручју општине Апатин, из приватног, јавног и цивилног сектора.

Општина Апатин ће крајем априла позвати потенцијалне партнере да учествују у оквиру информативних и едукативних активности, као и и да својим знањима и искуствима дају допринос формирању и изградњи капацитета Локалне акционе групе.

На крају наведеног процеса биће регистровано правно лице Удружење Локална акциона група општине Апатин. Позивају се сви заинтересовани да се пријаве, а додатне информације могу добити у Канцеларији за локални економски развој општине Апатин, улица Српских владара 29, зграда Општинске управе, канцеларија бр 32.
Телефон: 069/2526011, маил адреса: ler@apatin.rs