Акција полиције уз подршку Општинске управе за безбеднији саобраћај

29.03.2017.

Општинска управа Општине Апатин - Савет за координацију безбедност саобраћаја на територији Општине Апатин покренула је акцију превентивног деловања у циљу повећања нивоа безбедности учесника у саобраћају, са посебним акцентом на бициклисте.

Први део планиране акције спроводиће се ове недеље и у оквиру које ће бити подељен један део светлосних уређаја бициклистима учесницима у саобраћају у Апатину.

Акција ће се спроведити у сарадњи са Министарством Унутрашњих Послова –Одељење саобраћајне полиције, Полицијске управе Сомбор, Полицијска испостава – Апатин.

Правилно осветљен бицикл повећава безбедност бициклисте у саобраћају. Закон о безбедности саобраћаја на путевима прописује да су бициклисти у обавези да имају упаљено једно бело светло на предњој страни и једно црвено светло на задњој страни бицикла приликом кретања ноћу и у условима смањене видљивости.

Наведена акција ће се спроводити, у летњим месецима, на целој територији Општине Апатин у насељеним местима и то: Купусини, Пригревици, Апатину, Свилојеву и Сонти.

Средства, за набавку светлосних уређаја, су обезбеђена из буџета Општине Апатин.