Потписани уговори о финансирању са 29 спортских клубова

20.03.2017.

Општина Апатин је данас са представницима 29 клубова потписала уговоре о суфинансирању пројеката и ово је први пут да ће клубови путем конкурса добијати средства за финансирање такмичења. Уговори су потписани за прву половину 2017. године, а укупан износ опредељен за финансирање клубова из буџета је 5 милиона динара. Ови уговори важе само до краја такмичарксе сезоне, те ће се у јуну расписати нови конкурс на који ће клубови моћи да конкуришу са унапред спремљеним пројектима који ће морати да испуњавају све одредбе новог закона о спорту.

Уговоре са спортским клубовима потписао је председник општине Апатин, Милан Шкрбић који је пожелео много среће и успеха свим спортистима у такмичењима која им предстоје и додао да ће општина наставити да помаже клубове са територије Апатин како би промовисала здрав начин живота и обезбедила деци адекватне услове за бављење спортом.

- Ово је први пут у историји општине Апатин да се средства клубовима додељују по конкурсу и да се уговори праве директно са спортским удружењима, што налаже нови закон о спорту. Трудићемо се максимално да побољшамо услове рада клубова са наше територији што смо са неколико донација спортске опреме започели и ту се нећемо зауставити.- рекао је Шкрбић.

Потписивању уговора присуствовали су и заменик председник општине Апатин, Дубравка Кораћ, предсеник и секретар Спортског Савеза општине Апатин, Драган Поповић односно Слободан Бачић.