Дом здравља у Апатину добио ново санитетско возило

17.03.2017.

Возни парк дома здравља богатији је за ново санитетско возило. Председник општине Апатин Милан Шкрбић, данас је свечано уручио кључеве новог санитетског возила директорици Дома здравља у Апатину, Бранки Бајић. Возило марке Фиат Дуцато је опремљено најсавременијом опремом, а његова укупна вредност је 5.600.000,00 динара који су издвојени из буџета општине Апатин.

Према речима Бранке Бајић, вд директора Дома здравља, велику захвалност дугују локалној самоуправи која је препознала важност примарне здравствене заштите и у складу са тим из буџета издвојила значајна средства за бољи квалитет рада установе. Вредност возила је 5.600.000 динара, а осим основне медицинске опреме, ново санитетско возило има и дефибрилатор најновије генерације, са комплетним мониторингом у пратњи пацијента, као и респиратор.

Председник општине Апатин, Милан Шкрбић, похвалио је изузетно залагање Бајићеве, а која је за непуних седам месеци направила значајне помаке у апатинском Дому здравља, почевши од уређења чекаоница, реконструкције санитарних чворова, опремања амбуланте у Купусини, па до набавке овог санитетског возила. Шкрбић је додао да је ово само почетак усмеравања новца грађана општине Апатин тамо где је то заиста потребно и да ће се свим силама трудити да се у што краћем року обезбеди још једно овакво возило.