Одржана 17. седница општинског већа општине Апатин

15.03.2017.

Прва тачка дневног реда је била усвајање записника са 16. седнице Општинског већа општине Апатин, записник је једногласно усвојен.

Друга тачка дневног реда је била Предлог одлуке о евидентирању имовине у главној књизи трезора и помоћним књигама општине Апатин. Известилац по овој тачки дневног реда је био Славољуб Штрбо који је рекао да објекти нису евидентирани те да је циљ да се у наредном периоду у сарадњи са одељењем за стамбену и комуналну делатност евидентира у општинским књигама. Након евидентирања свих некретнина формираће се комисија која би требала да утврди стварну вредност имовине општине Апатин.

Трећа тачка дневног реда је била Разматрање Информације Налаз Државне ревизорске Институције о ревизији консолидованих финансијскјих извештаја и правилности пословања општине Апатин за 2015 годину, известилац по овој тачки дневног реда је био Славољуб Штрбо, а одлучено је да због сличности са наредном тачком дневног реда објашњење буде обједињено за обе тачке. По налогу државне ревизије која је утврдила одређене неправилности и препоруке сачињен је извештај који ће се доставити наредних дана, а који се састоји од предузетих мера за конкретна питања. Он је напоменуо да се контрола посебно односила на МЗ Апатин и на установу „ Пчелица“ која је је већ и сачинила одазивни извештај. Напоменуто је да је општина Апатин једна од ретких која је успела у предвиђеном року да заврши целокупан извештај.

Четврта тачка дневног реда је била Извештај о отклањању утврђених неправилности-Одазивни ивештај на Налаз Државне Ревизорске Институције о ревизији консолидованих финансијских извештаја и правилности пословања општине Апатин за 2015. годину. Известилац по овој тачки дневног реда је био Славољуб Штрбо.

Пета тачка дневног реда је била Предлог Решења о издвајању средстава из текуће буџетске резерве за опремање објекта Предшколске установе „Пчелица“ Апатин-објекат у Свилојеву. Известилац по овој тачки је био Славољуб Штрбо који је објаснио да је реч о 119.000,00 динара које су потребне да се набави намештај за ту просторију која је већ окречена и овим би била спремна за коришћење.

Шеста тачка дневног реда је била Утврђивање Предлога Одлуке о давању у закуп пословних просторија, известилац је био Синиша Јовановић који је рекао да општина Апатин има 33 просторије где је потребно да се утврде услови и поступак доделе пословних простора ради издавања у закуп на период од 5 година. Пословни прстори су подељени у зоне и од тога зависи цена квадрата.

Седма тачка дневног реда је била Разматрање Предлога Правилника о систематизацији радних места у Општинској управи општине Апатин, известилац је био начелник општинске управе Недељко Вученовић. Наступањем законских промена у смислу да је од 1.марта овера свих преписа, потписа и других писмена у надлежности Јавног бележника, одређено је да се утврди ново радно место у општинској управи, а запослени на том радном месту ће бити задужен за одсек Скупштинских послова, као и део послова из Кабинета председника. Такође се законске промене односе и на услове за шефа кабинета где је прописано да је потребно искуство од 3 године, као и да део послова шефа кабинета прелази на ново радно место које се зове административни секретар за послове у Скупштини општине Апатин.

Осма тачка дневног реда је Предлог Решења у предмету Жалбе Банић Јулијане из Апатина на Одлуку о додели помоћи за решавање стамбених потреба на територији Општине Апатин, известилац је била Маргарета Ковачевић. Општинско веће поступајући у другом степену донело је решење којом је жалбу одбио као неосновану.