Општини Апатин 6,5 милиона динара за изградњу канализационе мреже

13.03.2017.

У текућој 2017. години општина Апатин је добила значајна средства што од покрајинске Владе и Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, а такође и од републичке Владе, тачније у овом случају Министарства привреде.

Наиме,општина Апатин је добила средства као подршка унапређењу пословне инфраструктуре, тачније за изградњу канализационе мреже у износу од 6.544.777 динара, што представља 60% учешћа Министарства привреде у целокупном пројекту.

"Вишедеценијски је проблем у питању. У питању је канализација која иде од хладњаче до РТЦ, и заправо прави највећи проблем фирми Фласх Срб због дотрајалости цеви, честих кварова и слично. Ми имамо уговорну обавезу да се овај пројекат уради. Искрено се надамо да ће средства која смо добили бити довољна, али смо свакако спремни да финансијски учествујемо као општина уколико за то буде потребе. Све ово су неке предрадње које ће омогућити квалитетнији однос између локалне самоуправе и будућих инвеститора."- изјавио је за025инфопомоћник председника општине Апатин задужен за инвестицијеЈевто Милојевић.

Он је изразио наду да ће Апатин ако не ове, онда сигурно наредне 2018. године бити један од градова са највише инвестиција у односу на број становника.

"Жеља локалне самоуправе јесте за се значајно смањи број незапослених а управо побољшање инфраструктуре у граду значиће и већу заинтересованост инвеститора за улагање у општину Апатин."- истакао јеМилојевић.