НОВА ПЕЋ ЗА ПРИПРЕМУ ЗДРАВИЈЕ ХРАНЕ У ВРТИЋУ

28.08.2018.

Предшколска установа „Пчелица“ предстојећу школску годину дочекује са новом пећи за припрему хране. Тим поводом су данас за апатинске медије говориле шефица кухиње и директорица ове установе.

Током лета се велики број радова који су обављени на уређењу вртића обавио у кухињи. Замењене су комплетне инсталације у земљи, као и керамичке плочице, а круна свега је куповина апарата за припрему хране који нам је одавно био велика жеља. Ради се о конвектомату који ради на принципу топлог и врелог ваздуха и паре. – рекла нам је директорица Биљана Мандић. 

О бенефитима које доноси нови уређај чули смо од шефице кухиње Јелисавете Фабијанов.

Здрава припрема хране је одувек била приоритет за децу која бораве у нашој установи, а ова пећ ће нам омогучити да са те стране још побољшамо нашу услугу. Захваљући конвектомату, храна која се спрема у њему задржава висок ниво својих хранљивих вредности, а припрема се уз минималну количину уља. Примера ради, за количину рибе за коју смо до сада трошили у припреми и до 5 литара уља, сада ће нам бити довољан 1 децилитар. Још једна битна ствар је и да се храна изузетно брзо спрема, те ћемо у будућности имати и велику уштеду у електричној енергији. – рекла је Фабијанова.