ЗАМЕНА ЦЕВИ У КАРАЂОРЂЕВОЈ УЛИЦИ У АПАТИНУ

27.07.2018.

У току је замена цеви у Карађорђевој улици у Апатину. У питању је инвестиција је вредна око 2 милиона динара, а средства су издвојена из месног самодоприноса.

- Нису у питању цементно-азбестне цеви, већ цеви које се налазе испод асфалтног дела пута и праве проблеме приликом кварова, јер у тим ситуацијама мора да се копа асфалт, те смо решили да, у што је могуће краћем року, ово завршимо , на задовољство свих који живе у овој улици. За свега два дана већ је урађено пола посла, а након завршетка ових радова, остаје нам подбушивање које ћемо радити за непарну страну Карађорђеве улице.  Дужан сам да обавестим јавност да куће на непарној страни Карађорђеве не добијају воду из своје улице већ са дела башта између улица 29. новембра и Карађорђеве. У питању је водовод од поцинкованих цеви, што није најбоље решење, а које је направљено још 70-тих година.  Сад је идеална прилика да непарни део Карађорђеве улице прикључимо на водовод у улици, што ће бити много боље решење и за грађане који овде живе, а и за ЈКП ,,Наш дом'' коме ће све бити на дохват руке приликом евентуалних кварова, изјавио је Јевто Милојевић, помоћник председника општине Апатин за инвестиције.

Милојевић је најавио да ће Градитељ НС у недељу започети и подбушивање у улици Димитрија Туцовића према Петефи Шандора, чиме би инфраструктурни део био практично окончан., али и додао да је је у граду остало још неколико проблематичних локација.

- Прво, имамо проблем у Језерској улици, а који датира одавно. Куће 52, 54 и 56 су буквално потопљене приликом обилних падавина у протеклом периоду. Мали промер цеви и лоша позиција на којој се налазе поменуте куће допринели су  свему томе. Сутра излазимо на терен и прво што морамо урадити је пројекат, да бисмо и тај део, надам се ускоро, довели у ред. Постоје још две проблематичне локације, једна у улици Владе Ћетковића и једна код Сонћанске. Обе локације имају проблем везано за атмосферску канализацију. Након што и те локације средимо током идуће године, тек онда ћемо моћи бити задовољни у потпуности. У име локалне самоуправе се извињавам људима који живе на поменутим локацијама и искрено се надам да ћу већ идуће године са задовољством моћи рећи да смо и тај део завршили, каже Милојевић

Помоћник председника општине за инвестиције искористио је прилику да похвали Градитељ НС, а који је, према његовим речима, изузетно поуздана и одговорна фирма, која у Апатину ради већ годинама. Шеф градилишта поменуте фирме, Зоран Перак, за 025инфо wеб портал је истакао да су радови у Карађорђевој улици, грађевински гледано, једноставан захват, а који решава проблеме становника ове улице у озбиљној мери.

- Ископ тече по плану. У веома кратком року очекујемо преспајање корисника на нову мрежу. Подбушивање ће бити мало дужи захват у односу на ископ, али ће трајно решити проблем људи који живе на непарној страни улице, закључио је Перак.

Извор: 025info.rs