Одржана 16. седница општинског већа општине Апатин

01.03.2017.

Након усвајања записника са 15. седнице општинског већа, прешло се на разматрање извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности за период 1. јануар – 31. децембар 2016. године из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Апатин и то ЈКП Наш дом, ЈП за управљање путевима, планирање и урбанизам и ЈП за управљање путничким пристаном и Марином Апатин.

По овој тачки дневног реда Директор ЈП за управљање путевима, планирање и урбанизам Милан Павковић, по питању складишта биомасе, је рекао да у ту сврху остаје постојећи контејнер и да је потребно 10-15 људи за нормално функционисање. Такодје је договорено да се у консултацији са Председником општине Апатин Миланом Шкрбићем пошаље допис секретаријату ради даљих поступања, а наш пројекат ће послужити као пример за још четити слична пројекта на територији Србије.

Трећа тачка дневног реда је била исплата накнада ради вансудског поравнања услед напада напуштених животиња на територији општине Апатин. Известилац по овој тачки дневног реда је био Миро Нерловић. Постоји 14 захтева укупно, од којих су 2 одбијена, а радило се о нападима мачки. Такође је речено да у областима Пиварске улице и у околини Дома старих постоји повећана опасност од напада напуштених животиња што је закључено на основу поднетих пријава.

Све три тачке дневног реда су једногласно усвојене од стране Општинског већа.