СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ У ЗГРАДИ СО АПАТИН ЗА МЛАДЕ РУСКЕ КАДЕТЕ

27.06.2018.

Ових дана у Апатину борави одабрана група кадета Свјато-Алексејевског кадетског корпуса, из околине Москве.

Кадети су деца школског узраста, који се школују за даље више образовање по свом опредељењу, како у војним установама, тако и другим опште образовним институцијама.

У згради Скупштине општине Апатин за ове младе кадете организован је свечани пријем, а на ком их је дочекао председник општине, Милан Шкрбић, са сарадницима.

Шкрбић је, не сакривајући задовољство што је Апатин домаћин овој одабраној групи кадета, упознао госте са потенцијалима и лепотама наше општине, пожелео им добродошлицу и изразио наду да њихова прва посета Апатину неће бити и последња. Такође, председник општине Апатин није пропустио гостима из Русије рећи како је још 2008. године Владимир Владимирович Путин, одлуком СО Апатин, постао почасни грађанин наше општине, за изузетне заслуге у одбрани суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.

Руски дечаци, у пратњи својих васпитача и руковођа, најпре су обишли Сомбор, а потом су стигли у Апатин, с циљем упознавања наше земље и наше мултинационалности, а такође и ради успостављања међусобног младалачког другарства и заједничких радних, спортских и других активности током боравка.

На свечаном пријему у зграду СО Апатин, испред руских кадета, обратио се Јурчек Јарослав Владимирович, заменик начелника кадетског корпуса, а који се захвалио на гостопримству и изразио жељу да руски кадети приме код себе нашу омладину и да та веза буде традиционална.

Након свечаног пријема у општини Апатин, уследио је обилазак и упознавање града, а посету завршавају концертом у препуној сали Дома културе.

Извор: www.025info.rs