Општини Апатин на основу пројеката, од општинске владе одобрено 47.221.246,20 динара

24.02.2017.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су у Покрајинској влади уговоре представницима градова, општина и здравствених институција, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине. Укупан износ додељених средстава је 1.404.436.320,оо динара и тај износ добиће 39 општина и 11 институција за реализацију 68 пројеката.

Становници улица Милоша Обилића, Бранка Радичевића, Његошеве, Средње, Српских владара и Кружног насипа, које спадају под сливно подручје „Дунавац“, добро знају са каквом се муком сусрећу при великим падавинама, нарочито ако се налазе у нижим деловима насеља. Из разлога што канализација нема капацитет да успешно прими сву количину воде долази до плављења објеката и коловозних површина.

Да би се тај проблем решио, написан је пројекат за чију реализацију је Управа за капитална улагања АП Војводине издвојила 39.036.691,08 динара.

Атмосферска вода, сакупљена предметним канализационим системом евакуише се у главни канал система за одводњавање ,,Апатин'', а затим се путем црпне станице ,,9-3а Апатин'' пребацује у реку Дунав.
Реконструкцијом атмосферске канализације и решавањем проблема одвођења атмосферских вода, спречиће се будуће плављење најнижих делова насеља и стамбених објеката који се налазе у тој области. Са тиме што у будуће неће долазити до загушења црпне станице, побољшаће се и квалитет живота грађана општине Апатин. Такође, решава се и проблем одводњавања атмосфералија са коловозних и осталих саобраћајних површина и унапређење квалитета и заштита животне средине.

Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводина одобрила је и 8,184,555.12 динара за пројекат санације и реконструкције спортских терена у гимназији „Никола Тесла“ у Апатину.

Спортски терени, изграђени пре више деценија, услед минималних улагања у њихово одржавање су у потпуности девастирани. Терен за мали фудбал који је претрпео најмања оштећења је једини у функцији, док су кошаркашки и одбојкашки терен неупотребљиви.

Новим пројектом предвиђена је тотална реконструкција простора, па ће тако на тренутном кошаркашком терену бити постављена теретана на отвореном, док ће тренутни терен за одбојку променити намену и постаће кошаркашки.

Заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ изјавила је да ће терени по завршетку наставе бити доступни грађанима општине Апатин који се рекреативно баве спортом, као и спортским клубовима који би могли да користе теретану на отвореном као једину такве врсте на територији општине Апатин.