Одржана 12. седница скупштине општине Апатин

14.02.2017.

Скупштина општине Апатин је данас одржала своју 12. по реду седницу. На дневном реду који се састојао од 42. тачке гласало је 26 одборника. Након усвајања записника са претходне скупштине и дневног реда одборници су усвојили предлог решења о верификацији мандата одборника Бранке Бајић и Стевана Жужића.

Усвојене су измене и одлуке о допуни одлуке о начину обављања функције председника општине, заменика председника општине, председника Скупштине, заменика председника Скупштине и секретара Скупштине општине Апатин, одлука о начину и условима остваривања права на родитељски додатак из средстава самодоприноса, о начину и условима остваривања права на покриће трошкова сахрањивања, такође из средстава самодоприноса и одлука о измени и допуни одлуке о Месним заједницама на територији општине Апатин.

Скупштина је усвојила извештај о утрошеним средствима из буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине у 2016. години, а такође и предлог одлуке о коришћењу обале и воденог простора на унутрашњим водама реке Дунав (рукавац–зимовник), затим предлог одлуке о измени одлуке о комуналним делатностима, као и измену одлуке о мерама за заштиту становништва од буке на територији апатинске општине.

На дневном реду скупштине нашло се и утврђивање Предлога одлуке о изменама одлуке о постављању монтажних објеката на територији општине Апатин, измена одлуке о условима за држање и заштиту домаћих животиња на територији наше општине, затим измене и допуне одлуке о такси превоза путника, о накнади за заштиту и унапређење животне средине, о радном времену у угоститељским, малопродајним, занатским и другим објектима на територији апатинске општине, као и измена одлуке о заштити и одржавању зеленила. Све тачке су већином гласова усвојене.

Одборници су донели одлуку и о предлозима решења о измени решења о именовању чланова Општинске изборне комисије Апатин. Уместо Миленка Томића, Данила Тркуље и Небојше Смиљанића, нови чланови су Алекса Шикања, Татомир Гуслов и Бојан Томашевић. Уместо Владимира Дукића, нови члан Надзорног одбора ЈП за грађевинско земљиште, изградњу и путеве Дирекција за изградњу је Ђорђе Вигњевић.

Донета је одлука о разрешењу и именовању чланова Мандатно-имунитетске комисије (уместо Перице Попића нови члан је Милан Малбаша), чланова Савета за буџет и финансије (уместо Небојше Смиљанића именован је Милош Ђерић), као и чланова Савета за здравство и социјалну заштиту (именован др Ђурађ Беоковић уместо др Драгана Растовића).

Након тога, одборници су гласали и о предлогу решења о разрешењу и именовању председника и члана Управног одбора Дома здравља Апатин (разрешени су др Ивана Јелић и Вељко Балаћ а именовани Јевто Милојевић и Александар Јовановић), разрешењу и именовању председника Надзорног одбора Центра за социјални рад Апатин (уместо Александре Прице именован Милан Лаковић), разрешењу и именовању председника Управног одбора Народне библиотеке Миодраг Борисављевић (разрешена Далиборка Делић а именован Вељко Бачић), разрешењу и именовању члана Управног одбора Туристичке организације Апатин (разрешен Славен Ковач а именован Стефан Давидовић), разрешењу и именовању председника Надзорног одбора ЈП за управљање путничким пристаништем и марином Апатин (уместо Сање Бачић именована Бранислава Бешир), као и разрешењу и именовању члана Комисије за доделу Новембарских награда (уместо Перице Попића именован Небојша Смиљанић).

На 12. седници Скупштине општине Апатин одборници су дали сагласност на Статут ЈП за управљање путничким пристаништем и марином Апатин, правилник о систематизацији радних места у Општинском културном центру, као и правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места Народне библиотеке Миодраг Борисављевић Апатин.