ОДРЖАНА 20. СЕДНИЦА СО АПАТИН

31.01.2018.

Након усвојеног дневног реда од укупно 10 тачака, одборници су већином гласова изгласали измене одлуке о максималном броју запослених на неодређено време за сваки организациони облик у општини Апатин за 2017. годину, као и измене и допуне одлуке о Општинској управи општине Апатин.

По питању измена и допуна одлуке о промени оснивачког акта ЈКП „Наш дом“ Апатин, као и првих измена и допуна програма пословања ЈКП „Наш дом“ за 2018. годину известилац је Недељко Брачика, вд директора овог предузећа. Обе тачке усвојене су већином гласова.

Одборници СО Апатин, на 20. седници СО изгласали су измене одлуке о оснивању Установе за стручно усавршавање одраслих Апатин, а такође и измену Статута Установе за стручно усавршавање одраслих Апатин.

У складу са новим законом, на данашњој седници је донета одлука о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији општине Апатин. Из истог разлога, одборници су се изјаснили и већином гласова усвојили и одлуку о утврђивању минималне накнаде за текуће и инвестиционо одржавање зграда и накнаде за рад принудног управника у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији општине Апатин.

На 20. седници СО Апатин донет је предлог решења о отуђењу из јавне својине општине Апатин неизграђеног грађевинског земљишта, кат. парцела бр. 2022 и 2005 к.о. Апатин,„Лидл Србија“.

На самом крају седнице, већином гласова је донет предлог решења о прибављању у јавну својину општине Апатин путем поклона непокретности која је уписана у лист непокретности бр. 553 к.о. Апатин, поклонодавца власника ПД „Делта Реал Естате“ д.о.о. из Београда.