ОПШТИНА АПАТИН СУФИНАНСИРА ОБНОВУ ДОМА КУЛТУРЕ У СОНТИ

16.10.2024.

Општина Апатин већ две године учествује у пројекту „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији“ који спроводи ГИЗ – Немачка развојна сарадња у партнерству са Министарством за туризам и омладину Републике Србије.

У оквиру овог пројекта у општини Апатин обнавља се простор Дома културе у Сонти који је препознат од стране донатора као простор у коме се окупља велики број младих.

Да подсетимо, у протеклом периоду ГИЗ је обезбедио нову опрему у вредности од 5.000 евра за нова професионалну расвету, а оптшина Апатин суфинансира пројекат  са 195.000 динара. Од тих средстава у протеклом периоду покривене су услуге монтаже нове опреме, обезбеђена је друга пратећа опрема у виду сталкова за расвете, каблова и друге опреме.

Недавно је завршена и обука за коришћење нове опреме за представнике свих удружења која користе салу Дома културе коју је такође финансирала општина Апатин.

Поред тога, ове године обнављање Дома културе у Сонти спроводи се и у оквиру кампање „Позориште младих на селу – није сан“ које заједно са сонћанским удружењима спроводи Центар за културу и образовање Сонта. Грађани су кроз донације прикупли више од 500.000 РСД, а Траг фондација донирала је 380.000 РСД. Месна заједница Сонта такође је покрила део трошкова за материјал за радове.

Ових дана у току су радови на уређењу сале.