НАЈБОЉИ ЕВРОПСКИ КУГЛАШИ СЕ ТАКМИЧЕ У АПАТИНУ

15.10.2024.
Куглашки клуб Апатин организује 22. NBC куп – европско клупско такмичење у класичном куглању на девет чуњева, које ће се одржати од 14. до 19. октобра 2024. године на Куглани Бање Јунаковић. У такмичењу ће учествовати 40 екипа из 13 европских земаља, од којих 25 мушких и 15 женских екипа, уз преко 1000 учесника, укључујући играче, тренере, чланове делегација и гледаоце.
 
Данас су екипе свечано дефиловале од зграде општине Апатин до Трга Николе Тесле, где је одржана смотра. Том приликом их је поздравио заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, који је изјавио: „Велико ми је задовољство што наш град има част да угости најбоље куглашке екипе Европе. Ова манифестација је показатељ да Апатин подржава и промовише спорт на највишем нивоу."
 
Такмичење ће се одвијати у периоду од 15. до 18. октобра 2024. године на Куглани Бање Јунаковић, са квалификацијама и полуфиналима у термину од 9 до 21 час. Финални део такмичења одржаће се 19. октобра, након чега ће уследити свечано затварање, додела признања и проглашење победника.