ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У ПЕШАЧКИМ ЗОНАМА ОПШТИНЕ АПАТИН

27.09.2024.

Савет за координацију безбедности саобраћаја Општине Апатин, у сарадњи са МУП-ом – Полицијска управа Сомбор – Полицијска станица Апатин – Одељење саобраћајне полиције, покреће акцију појачане контроле саобраћаја у пешачким зонама на територији Општине Апатин.

Пешачка зона намењена је искључиво или првенствено пешацима, и у њој је саобраћај моторним возилима забрањен или значајно ограничен.

Тротоари су искључиво за пешаке, а вожња бицикала, скутера, мопеда и других моторних возила на овим површинама је забрањена. Ипак, свакодневно можемо видети бициклисте како се крећу пешачким зонама, често занемарујући безбедност других учесника у саобраћају. Да би се постигла боља регулација кретања, важно је подсетити на правила која важе за бициклисте у урбаним срединама и на местима која нису предвиђена за вожњу бицикла.

У наредном периоду, припадници саобраћајне полиције ће у пешачким зонама на територији Општине Апатин спроводити појачану контролу саобраћаја, са акцентом на контролу моторних возила, мопеда, скутера и бициклиста. Сви наведени учесници у саобраћају који прекрше прописе биће санкционисани.