НАЈБОЉИ КУВАРИ РИБЉЕ ЧОРБЕ И ПАПРИКАША ИЗ ВОЈВОДИНЕ СЕ ТАКМИЧЕ 7. СЕПТЕМБРА У АПАТИНУ

19.08.2024.

У Апатину ће се, у суботу 07. септембра, у организацији УГ "Апатински рибљи паприкаш" и Туристичке организације Војводине уз подршку општине Апатин, Туристичке организације Апатин и бројних спонзора и пријатеља манифестације, одржати најпрестижније такмичење у кувању рибљег паприкаша и рибље чорбе.

Победници и најбоље екипе свих војвођанских општина и градова имаће право да, посредством локалне туристичке организације, обезбеде учешће на овом великом такмичењу у две наведене категорије. Манифестација ће стартовати у 15 часова, за када је заказан скуп екипа, а риба ће се делити пола сата касније, док ће од 16 ч почети кување. Узорци ће се предавати у 17 ч, сат касније ће моћи да се дегустира паприкаш, а проглашење победника је заказано за 19:45.

У забавном делу, од 16:30, ће своје инструменте и глас активирати “Дунавски бисери”, а замениће их “Банда Дрвена” од 17:45.

Манифестација "Златни котлић Војводине" има изузетан значај за град Апатин, не само због богате гастрономске традиције коју негује, већ и због повезивања локалне заједнице и очувања војвођанског културног наслеђа. Ово је прилика да се град Апатин представи у најбољем светлу као домаћин, а посетиоци из целе Војводине, па и шире, доживе јединствен амбијент уз реку Дунав, укусне специјалитете и добру забаву.

Позивамо све љубитеље добре хране, музике и традиције да посете Апатин 07. септембра и буду део овог незаборавног догађаја. Понесите добро расположење и уживајте у богатству војвођанских укуса и звука. Апатин вас срдачно дочекује!