ДОДЕЉЕНЕ ЈОШ ДВЕ КУЋЕ НА СЕЛИМА АПАТИНСКЕ ОПШТИНЕ

17.06.2024.

Министарство за бригу о селу расписало је почетком године конкурс за доделу бесповратних срестава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2024. годину. За ову намену је предвиђено пола милијарде динара, а рок за пријављивање је отворен до утрошка средстава, најкасније до 01.11. текуће године.

Право учешћа на јавном конкурсу за сеоске куће са окућницом имају пунолетни држављани Србије, појединци, самохрани родитељи и парови, млађи од 45 година.

Подносилац пријаве самостално проналази кућу са окућницом и обраћа се локалној самоуправи на чијој територији се кућа налази, а и ове године даваће се највише 1,2 милиона динара за куповину једне куће.

 Комплетна документација

Заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић у петак је у Министарсву за бригу о селу потписао два нова уговора и на тај начин омогућиo да исто толико породица на територији наше општине добије свој кров над главом.

Ђукић је том приликом изразио задовољство што је са ове два, број домаћинстава на селима општине Апатин порастао за 72, колико кућа је до сада додељено кроз актуелни програм надлежног министарства.

Уговор за куповину куће у Пригревици у петак су потписали Марија и Перо Касап, док је у Сонти кућу добила Хуанита Заблоцки.