ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА АПАТИНСКИХ СРЕДЊИХ ШКОЛА У СВИЛОЈЕВУ И СОНТИ, ДАНАС У ПРИГРЕВИЦИ

28.02.2024.

Последњих година, општина Апатин се континуирано труди да створи што боље услове за ученике у средњим школама. Од 2021. године, стипендирају се средњошколци са одличним успехом, а пружају се и друге погодности, као што су месечна финансијска подршка за социјално угрожене ученике, субвенционисан превоз и бесплатна места у Дому ученика за средњошколце који немају пребивалиште на територији општине Апатин.

Број ученика који уписују средње школе у Апатину се драстично повећао током протеклих пар година, а како би се исти тренд наставио даље, представници апатинских средњих школа, Санија Секицки и Ивица Јуришин, бенефите апатинских средњих школа и ове године представљају родитељима осмака по селима апатинске општине.

“Локална самоуправа у сарадњи са средњим школама и ове године ће се потрудити да се настави тренд повећања ђака у нашим школама. Претходних дана бенефити које нуде Техничка школа са домом ученика и Гимнзија и стручна школа “Никола Тесла” презентовани су родитељима осмака у Сонти и Свилојеву, данас ће бити у Пригревици, а план у наредном периоду је да заинтересовану децу из села апатинске општине доведемо у наше школе да су увере у све што је презентовано њиховим родитељима. Презентације ће се наставити у марту у Апатину, као и школама са територије Сомбора и Оџака”, рекла је помоћница председнице општине Апатин за образовање и омладинску политику Милка Никшић.