ПЕТИ „САНИТЕТ“ ЗА ДОМ ЗДРАВЉА АПАТИН У ПОСЛЕДЊИХ ШЕСТ ГОДИНА

03.07.2023.

Руководство апатинског Дома здравља је путем конкурса који је почетком године расписао Покрајински секретаријат за здравство обезбедило ново санитетско возило за све грађане наше општине, а помоћница директора Дом здравља Апатин Бранка Бајић се овом приликом, испред своје установе, захвалила Покрајнском секретаријату на дугогодишњој успешној сарадњи.

„ Дом здравља Апатин је конкурисао за ново санитетско возило и дигитализацију постојећег мамографа. Одобрена су нам оба пројекта и веома смо захвални Покрајинском секретаријату што је препознао значај реализације ових инвестиција за грађане наше општине“, рекла је Бранка Бајић.

Од 2017. године до данас, ово је пети санитет који је Дом здравља Апатин обезбедио у свом возном парку, а у истом периоду је обезбеђено и комби возило за превоз пацијената на дијализу, као и једно путничко возило које користи Здравствена станица у Пригревици.

„Укупна вредност само што се „санитета“ тиче је око 30 милиона динара, од којих је два возила обезбедила наша локална самоуправа. Могу да кажем да смо сада заиста квалитетно обновили наш возни парк и превоз наших суграђана до Сомбора, Новог Сада и Београда је на заиста високом нивоу. Наставићемо и у будућности да учествујемо на конкурсима Покрајинског секретаријата за здравство, како би услуге које пружамо подигли на још виши ниво“,  поручује Бранка Бајић.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ, је подсетила да је пре само шест година, апатински Дом здравља располагао са три дотрајала санитета, те да је локална самоуправа уложила значајна средства у претходном периоду како би услови за рад били значајније бољи како за запослене, тако и за пацијенте.

„Два санитетска возила купила је локална самоуправа из сопствених средстава, као и уређивање дела Дома здравља где се налази лабораторија и општа пракса, где је поред осталог уграђен и лифт. Драго ми је да набавком овог санитетског возила наш Дом здравља има комплетиран возни парк, те да се континуирано подиже квалитет услуге када је у питању примарна здравствена заштита за грађане наше општине“, рекла је Дубравка Кораћ.