ДО СРЕДИНЕ ЈУЛА ГОТОВИ РАДОВИ НА ПУТУ ИЗМЕЂУ АПАТИНА И СОМБОРА, МОСТ НА КАНАЛУ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

05.06.2023.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, обишао је радове на последњој деоници пута између Апатина и Сомбора која ће, како је најавио, бити готова до средине јула.

Весић је навео да је тај пут дужине 12 километара, да је било сређено око 7,5 километара, а да се сада ради последња деоница од 4,5 километара која ће бити готова до средине јула.

Навео је да ће бити урађена комплетна реконструкција пута и истакао да држава на тај начин показује да улаже и у регионалне путеве, не само у аутопутеве и брзе саобраћајнице.

“Оно што је важно за овај део Србије, то је да ћемо почети да радимо реконструкцију пута Кљајићево-Телечка за шта је издвојено око 360 милиона динара, мост на Великом бачком каналу вредности више од милион евра што ће такође бити рађено током ове године", рекао је Весић.

Такође, навео је да ће ове године почети изградња "смајли" саобраћајнице која повезује Бачки Брег, Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Нови Бечеј, Стари Бечеј, Кикинду, Наково и Српску Црњу.

"На тај начин ћемо показати да заиста много улажемо када је у питању путна инфраструктура у овом крају који је дуго био запостављен, али изградњом брзе саобраћајнице и свих ових путева показујемо да желимо да сваки део Србије буде повезан саобраћајно не само кроз аутопутеве већ и кроз изградњу регионалних путева", рекао је Весић.

Министар Весић је радове обишао у друштву градоначелника Сомбора Антонија Ратковића и председнице општине Апатин Дубравке Кораћ.

“Желим да искажем велику захвалност грађана како Апатина, тако и Сомбора Министарству грађевинарства и Влади Републике Србије на великим инвестицијама у претходном периоду у путну инфраструктуру у овом делу наше земље. Путна деоница између Апатина И Сомбора претходних деценија није реконструисана и заиста ће много значати за наше грађане који гравитирају ка Сомбору и даље ка Суботици, обзиром да је и тај пут реновиран у претходне две године. Срећна сам што се завршава други део деонице пута ка Сомбору. Током прошле године је урађено 7,5 км, сада ће још 4,5 и када се комплетира завршетком радова на мосту преко Бачког канала, добићемо функционалан пут који ће у перспективи спајати ове деоница са путем Сомбор – Наково, што ће довести до великог напретка читавог региона”, поручила је Дубравка Кораћ.