ФЕСТИВАЛ „ХАРМОНИЈА ГОРЊЕГ ПОДУНАВЉА“ ЗАКАЗАН ЗА 21. МАЈ У АПАТИНУ

08.05.2023.

У сарадњи Туристичке организације Апатин и Јавног предузећа „Војводинашуме“, који су управљачи Специјалног резервата природе „Горње Подунавље", у недељу, 21. маја, одржаће се фестивал под називом „Хармонија Горњег Подунавља.

Организатори су за ову прилику, припремили богат културно-уметнички програм, о којем више говори директор Туристичке организације, Немања Joвић.

„Подразумеваће једну продајну изложбу и фестивал који ће се одржати у центру града у јутарњим сатима, од 9 до 14 часова. Ту ће поред бројних излагача који ће нудити производе, а који су са саме територије Горњег Подунавлља, бити и штанд управљача „Војводинашуме". Ту је предвиђен различити забавни, културно-уметнички програм, а од 10:30 је потребно, сви који су заинтересовани бициклима да посете Горње Подунавље да се региструју,би у 11 часова ће кренути да обилазе Горње Подунавље све до наше шетне стазе Бестермент. Такође, они који желе превозним средствима односно, минибусом да посете Горње Подунавље моћи ће то да учине од 12 часова испред зграде општине и још један део људи ће моћи да посети Горње Подунавлље панорамским бродићем Апатинка", који ће кренути из апатинске марине, такође,у 12 часова“.

Поред тога организован је и едукативни део програма, у оквиру којег ће посетиоци имати прилику да се упознају и сазнају нешто више о заштићеним врстама овог природног резервата. Такође, након тога биће организован и ручак за све учеснике.

Радмила Шакић Пеурача, самостални референт за заштиту животне средине и заштићено подручје у „Војводинашумама" истиче да су овакве манифестиције од великог значаја за целокупну туристичку понуду коју Апатин као град на Дунаву, нуди. Она је искористила ову приликуда позове све грађане да узму учешће у планираном програму.

„Уживање у резервату ће вам пружити нова искуства која можда до сада нисте ни осетили зато што је сам резерват део једног великог поплавног подручја, који је свет препознао и зато прогласио УНЕСКО резерватом биосфере. Јавно предузеће „Војводинашуме" се овом приликом припремило за наредну туристичку сезону, позивам вас да посетите нашу шетну стазу „Бестермент“ која је уређена, преуређена, реновирана“

Из организације истичу да је број учесника у овом програму ограничен те је потребно да се сви заинтересовани претходно пријаве у просторијама Туристичке организације Апатин или путем телефона 025/772-555.

Извор: 025инфо