ОГРОМНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ, ПОРЕД УЧИОНИЦА, РЕНОВИРАЋЕ СЕ И КРОВ, А НАЈАВЉУЈЕ СЕ И ИНВЕСТИРАЊЕ У ГРЕЈАЊЕ НА ГАС

11.04.2023.

Ових дана се изводе радови на реконструкцији ОШ “Жарко Зрењанин”, а како теку тренутно, данас се са својим сарадницима уверила и председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

„Наша општина је буџетом планирала средства за ову намену, а усмеравамо их ка апатинској основној школи из разлога јер је у најкритичнијем стању, а похађа је преко 1200 деце“, рекла је овом приликом Дубравка Кораћ.

Председница наше општине је подсетила да је до сада уређена и спортска хала  “Раде Ратко Вејин” где је у прошлој години замењен паркет, а до пре неки дан су рађене свачионице, које су сада комплетно реновиране.

„У наредном периоду очекујем да заменимо расвету са штедљивом лед расветом и тиме би у халу било уложено безмало 25 милиона динара, где би она била потпуно функционална“, рекла је Дубравка Кораћ.

Кораћева додаје да се тренутно, док траје пролећни распуст, врши комплетно реновирање пет учионица, које подразумева замену подова, стављање изолације, замену столарије, спуштање плафона, а набављене су и беле табле за све учионице у школи.

„Оно што ће да се дешава у наредном периоду јесу радови на крову школе, где је обезбеђено 8 милиона динара од стране Министарства за локалну самоуправу, док ће општина учествовати у овој инвестицији са 5 милиона динара. Тако да ћемо у току школског распуста комплетно реновирати кров школе и надам се да ћемо у току лета ући у пројекат јавно приватног партнерства где бисмо требали осим у школи “Жарко Зрењанин”, у још 9 објеката у сарадњи са приватним партнером да решимо проблем грејања на тај начин што ћемо заменити дотрајале котлове, котловима на гас и тако решити највеће проблеме како ове, тако и других школа по нашим селима“, поручила је Дубравка Кораћ.