МИНИСТАР ГАЈИЋ И ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР БАСТА У ПОСЕТИ ОШ “МЛАДОСТ” ПРИГРЕВИЦА

07.04.2023.

Основну школу “Младост” у Пригрвици посетили су данас Министар омладине и спорта Зоран Гајић и Покрајински секретар за омладину и спорт Дане Баста са својим сарадницима, а поред директорица школе Силване Маодуш, дочекала их је председница општине Апатин Дубравка Кораћ са својим сарадницима.

Податак да је чак 70% деце у пригревачкој основној школи укључено у неке од спортских активносту су за заиста за похвалу, а како би наставили у истом правцу, министар Гајић И Покрајински секретар Баста су овом приликом поред 40 лопти за све спортске секције донели и нове голове, кошеве и мрежу за одбојку.

“Министарство које водим је веома заинтересовано да се подстакне бављење спортом код млађих узраста како због здравља, тако и због чињенице да преко 80% врхунских спортиста и репрезентативаца долази из мањих средина као што је Пригревица. Разговарали смо на који још начин можемо да помогнемо, ту је Покрајински секретар и верујем да ћемо заједно и уз помоћ локалне самоуправе да додатно побољшамо услове”, поручио је Зоран Гајић.

Покрајински секретар Дане Баста је похвалио сарадњу са општином Апатин, а посебно је истакао председницу Дубравку Кораћ која је делегирала добре пројекте, а које је секретаријат препознао, те је Баста истакао и да ће се у наредном периоду наставити са улагањем у спорт.

“У протекле четири године од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину уложено је преко 20 милиона у спортске клубове и спортску инфраструктуру. Током прошле године смо реконструисали паркет у ОШ “Жарко Зрењанин” у Апатину, данас смо у Пригревици где смо са рукометним клубом “ПИК” Пригревица разговарали шта им је потребно да унапреде тренажни процес”, рекао је Дане Баста

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ се захвалила Министру Гајићу и Покрајинском секретару Басти на посети и изразила задовољство што ће се успешна досадашња сарадња наставити и убудуће.

“Оно што смо до сада урадили је велика инвестиција у школску и градску Халу у Апатину, где је Покрајински секретаријат финансирао са 10 милиона динара комплетну замену паркета, док смо ми као локална самоуправа уложили средства у замену кравног покривача, као и у реновирање свлачионица. Тако да смо укупно уложили близу 20 милиона динара. Идеја је да у наредном периоду уложимо средства у отворене терене у оквиру ОШ “Жарко Зрењанин”, где такође очекујемо подршку Покрајинског секретаријата”, рекла је Дубравка Кораћ.