СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ПРОГРАМ РАЗВОЈА ТУРИЗМА НАШЕ ОПШТИНЕ ЗА НАРЕДНЕ ТРИ ГОДИНЕ

03.03.2023.

У великој сали СО Апатин, данас је одржана 24. седницa скупштине општине, а испред 22 присутна одборника нашле су 4 тачке дневног реда.

Одборници су разматрали и усвојили Предлог Одлуке о изради измена и допуна Просторног плана општине Апатин, Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Народне библиотеке „Миодраг Борисављевић“ Апатин, Предлог Одлуке о оснивању Општинског културног центра Апатин, а разматран је и усвојен Програма развоја туризма општине Апатин са Акционим планом 2023-2025.

Известилац о Програму развоја туризма био је директор Туристичке организације Апатин Немања Јовић, који је одборницима изложио да је током прошле године наша општина ангажовала агенцију за консалтинг и менаџмент „Саветник у туризму“ из Београда, те да је уз њихову и уз помоћ радне групе са локалног нивоа сачињен поменути Програм.

Овај документ је стратешки основ за нашу општину који треба да усмери рад туристичких субјеката са територије наше општине у наредне три године. Донешен је за овај период јер мора бити временски и плански усклађен са кровним документима, као што су Стратегија за развој туризма Републике Србије и Стратегија за развој дестинација Војводине, рекао је Немања Јовић.

Директор Туристичке организације је додао и да ће овај документ бити основ за аплицирање за средства на бројним конкурсима, нарочито са републичког и покрајинског нивоа, што такви конкурси предвиђају.