ЗАПОСЛЕНО 15 ЛИЦА НАКОН СПРОВЕДЕНОГ КОНКУРСА ОПШТИНЕ АПАТИН И НСЗ

29.09.2022.

На основу конкурса који су половином маја расписали локална самоуправа и Национална служба за запошљавање, данас су у великој сали СО Апатин потписани уговори са крајњим корисницима чиме ће се запослити 15 грађана наше општине.

По програму запошљавања лица из категорије теже запошљивих, укупан буџет је био 1.495.000,00 динара, од чега је наша општина учествовала са 750 хиљада, а на основу 6 уговора са послодавцима, биће запослено 7 људи.

Када је у питању јавни конкурс за самозапошљавање незапослених лица, опредељена су средства у износу од 2.5 милиона динара, од чега су по пола учествовали општина Апатин и НСЗ, а 8 наших суграђана ће након данашњег потписивања уговора покренути сопствени посао.

Председница наше општине Дубравка Кораћ се захвалила Националној служби за запошљавање на дугогодишњој успешној сарадњи, истакавши значај заједничког рада за који сваке године влада велико интересовање грађана наше општине.

Након три године током којих на овај начин финансирамо самозапошљавање и запошљавање лица из категорије теже запошљивих, ми имамо преко 50 људи који су започели радни однос или запослили неког додатно на територији наше општине. Највећи значај ових субвенција је управо у томе да подстиче наше суграђане да сами развијају сопствени посао чиме смо јако задовољни и вољни у наредном периоду да их подржимо, надам се и са већим средствима, поручила је Дубравка Кораћ.