SO Apatin | Vesti
Nazad
LUKA NA DUNAVU PREPORODIĆE NAJVEĆI LIČKI GRAD NA SVETU

14.05.2017

LUKA NA DUNAVU PREPORODIĆE NAJVEĆI LIČKI GRAD NA SVETU

Predsednik opštine Apatin Milan Škrbić je za025infogovorio o radu lokalne samouprave od kako jeSrpska napredna strankana vlasti u prethodnih godinu dana, o prednostima pri dovođenju investitora, statusu lučkog područja kao i razvojnom potencijalu naše opštine. Nezaobilazne teme vezane su i za razvoj poljoprivrede, turizma, pomoći sportistima i sportskim organizacijama.Škrbićje govorio i o mnogim kulturnim i zabavnim manifestacijama koje nas očekuju u narednih nekoliko meseci.

O radu lokalne samouprave...

"Nismo davali velika i nerealna obećanja, istakli smo da će biti teško, znali smo to na početku našeg mandata. Ne bih da se ponavljam, ali zatekli smo praznu kasu, veliki dug od 330 miliona dinara koji je trebao biti vraćen za samo 6 meseci. Raznim uštedama i uz pomoć Vlade Republike Srbije uspeli smo da se konsolidujemo za razliku od mnogih opština u Vojvodini i u Srbiji. Ove godine smo aplicirajući na mnoge konkurse uspeli da dobijemo po raznim osnovama preko 80 miliona dinara za investicije, zahvaljujući velikom radu lokalne samouprave i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Mnogo toga još pripremamo i stvaramo klimu za dolazak novih investitora."

O lučkom području...

"Apatin je infrastrukturno jedan od najopremljenijih gradova u Srbiji. Nekoliko investitora iz Slovenije, Ukrajine i Rusije je zainteresovano za ulaganje u našu opštinu. Mi smo se 15 godina borili da dobijemo status lučkog područja i konačno smo uspeli, to je naša velika šansa. Sve dalje je na Vladi koja će raspisati međunarodni tender, a mi moramo da radimo na opremanju slobodne zone. Moramo biti strpljivi, ima mnogo zainteresovanih za lučkog opreratera, a najave kažu da će tender biti raspisan do kraja godine. Veliki sam optimista po tom pitanju i kako smo konstatovali nedavno, luka na Dunavu će preporoditi najveći lički grad na svetu."

O poljoprivredi...

"Država daje velike povoljnosti za razvoj poljoprivrede, prepoznala je to. Mi živimo u Vojvodini čije blagodeti ne koristimo dovoljno, u Holandiji ima 60 sunčanih dana godišnje a ta zemlja hrani pola Evrope. Naši uslovi su mnogo bolji, bavićemo se time u narednom periodu, pomagaćemo poljoprivrednim proizvođačima i efekti će biti vidljivi."

O sportu i finansiranju sporta...

"Država je godinama pomagala sport, a novca je sve manje. Svi bi hteli pomoć a nemoguće je za sve izdvojiti dovoljno sredstava. Mi smo u opštini gledali da se sve to pravedno raspodeli, kroz konkurse, po Zakonu o finansiranju sporta, evo ove godine smo uz pomoć Apatinske pivare uspeli da isfinansiramo odnosno nagradimo najtalentovanije sportiste. Ja znam da je to malo, da klubovi žele više, međutim realnost je drugačija a siguran sam da će razvojem i napretkom ekonomije i privrede biti više novca za mnoge druge stvari pa tako i za sport."

O turizmu u našem gradu i manifestacijama...

"Turizam je grana koja može doneti veliki profit, imamo šansu za razvoj ribolova, lova... Malo ko zna da je u Apatinu bilo 60000 noćenja prošle godine. Prepoznali smo potencijal, kao grad koji je na Dunavu i koji ima šansu za razvoj. U sklopu ovoga imamo i manifestacije koje imaju tradiciju i koje privlače veliku pažnju na nivou Srbije. Ove godine će od 6. do 9. jula biće organizovane 54. po redu Apatinske ribarske večeri, a 24. juna biće održana 8. Lička olimpijada. To je nešto što moramo nastaviti negovati, i naravno, unapređivati iz godine u godinu."
  

...POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI


Tekst :

Datum :e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN
25°C 1007mb
24% 4m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.