SO Apatin | Vesti
Nazad
ЈЕВТО МИЛОЈЕВИЋ- ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗА ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ 300 МИЛИОНА ДИНАРА

09.05.2017

ЈЕВТО МИЛОЈЕВИЋ- ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗА ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ 300 МИЛИОНА ДИНАРА

Помоћник председника општине Апатин задужен за инвестиције, Јевто Милојевић данас је током гостовања у програм Дунав радија  у емисији “Отворено” најавио да ће локална самоуправа инвестирати око 300 милиона динара у инфраструктурне пројекте до краја 2017 године.

Милојевић је истакао да се актуелно руководство прошле године бавило дуговањима претходне власти и ликвидности буџета те да није било могуће у тим условима планирати улагања али да је ситуација у овој години много боља.- Ми смо од претходне власти затекли дуг од 330 милиона динара. Ако вам кажем да је уз наслеђени дуг, још исто толико потрошено у првих пет месеци, схватићете да је од милијарду динара планираног буџета преостало само 30 %. Са тим новцем је требало издржати наредних седам месеци. Није било могуће  размишљати о инвестицијама у случају када дугујете свима, рекао је Милојевић.

Према његовим речима за само годину дана Апатин је ипак успео да покрене 21 пројекат и да измири нагомилана дуговања у чему је и републичка власт помогла. -У Апатину је за протеклих годину дана одрађен 21 пројекат, који је прошао од стране Покрајине и Републике. Влада Републике Србије и Министарство финансија нам је тегобе ублажило са 60 милиона динара једнократне помоћ у децембру прошле године што је у многоме помогло нормализацији стања а то уједно говори да Влада републике Србије води рачуна о Апатину, каже Милојевић и додаје  да је проглашење Лучког подручја још један од доказа да ће Апатин имати у перспективи могућност развоја, запошљавања и могућност рада.

-Оно што ми сада радимо јесте да покушавамо све ресурсе усмерити ка покрајинској  и републичкој Влади, да Лучко подручје што пре добије оператера и да што пре дођемо до позиције и квадрата односно места на којима ћемо моћи да радимо, да стварамо и да отварамо нова радна места, рекао је Милојевић током гостовања на Дунаву.

Када је у питању инфраструктура, Милојевић је изјавио да је за ове пројекте планирано 300 милиона динара. Из буџета Општине око 150 милиона динара и још толико средстава из других извора, из Покрајине и Републике. Он је истакао да је за ову годину припремљено више пројеката изградње инфраструктуре, а међу њима је замена азбесто-цементних цеви у улици Димитрија Туцовића и Пригревачкој у износу од 17 милиона динара, пројекат решавања проблема отпадних вода на Дунавцу од 38 милиона динара, решавања канализације код фабрике Флеш у износу од 6 милиона, изградња паркинга и тротоара некадашње пијаце која ће коштати око 40 милиона динара, пројекат канализације у Пригревици на који већ упућено 60 милиона динара и другим пројектима ревитализацијие путне инфраструктуре  у граду и насељеним местима..
  

...POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI


Tekst :

Datum :e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN
25°C 1007mb
24% 4m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.