SO Apatin | Vesti
Nazad
PREDSTAVNICI POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA I POKRAJINSKOG FONDA ZA POLJOPRIVREDU  POSETILI OPŠTINU APATIN

15.03.2017

PREDSTAVNICI POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA I POKRAJINSKOG FONDA ZA POLJOPRIVREDU POSETILI OPŠTINU APATIN

U velikoj sali Skupštine opštine Apatin, pred velikim brojem poljoprivrednika iz apatinske opštine, govorili su predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Ovo predavanje organizovano je od strane opštine Apatin, domaćin je bio Đorđe Vignjević, pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu, a govorilo se o aktuelnim konkursima i kreditima za koje se daju subvencije.

Ispred Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, prisutnima se obratila Sandra Sogić. Ona je istakla kako su od osnivanja dodelili čak 3.600 kredita, kako nisu profitabilni i postoje da bi pomogli poljoprivrednike, a dodala je i da su njihovi krediti najpovoljniji. Kamatne stope iznose od 1 do 1,5 posto, a u vreme grejs perioda ne računaju interkaralnu kamatu, što znači da je period mirovanja period mirovanja u pravom smislu te reči,bez bilo kakvih obaveza. Grejs periodi traju od 6 do 36 meseci.

Ono što je Sogićeva takođe izdvojila jeste činjenica da je kod njih procedura apliciranja na konkurse maksimalno pojednostavljena i da su oni namenjeni malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima.

Milorad Malić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo pohvalio se kako je budžet ovog sekretarijata u 2017. godini najveći do sada i taj višak je opredeljen upravo za registrovana poljoprivredna gazdinstva malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, a sve u cilju kako bi podigli svoju proizvodnju na viši nivo.

Bespovratna sredstva u vrednosti od 1.400.000.000 dinara namenjena su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji AP Vojvodine.
  

...POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI


Tekst :

Datum :e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN
25°C 1007mb
24% 4m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.