SO Apatin | Vesti
Nazad
POTPISAN MEĐUNARODNI UGOVOR O SARADNJI SA ZAVIČAJNIM UDRUŽENJEM APATINACA IZ NEMAČKE

14.03.2017

POTPISAN MEĐUNARODNI UGOVOR O SARADNJI SA ZAVIČAJNIM UDRUŽENJEM APATINACA IZ NEMAČKE

Аpatiner Gemeinschaf Hohenfriedberger iz Študgarta (Zavičajno udruženje Apatinaca iz Nemačke), Opštinski kulturni centar, Turistička organizacija Apatin , Kancelarija za Mlade i Nemačko udruženje “Adam Berenc” potpisali su međunarodni ugovor o saradnji, a sa ciljem da se razvije dugoročna saradnja koja je u interesu svih potpisnica ugovora. U ugovoru se navodi da će saradnja započeti projektima iz kulture, ali da se nakon nekog vremena to može proširiti i na oblast privrede.

 Boris Mašić je ipspred udruženja “Adam Berenc” rekao da nemačka manjina može da bude dobar most saradnje između dve države kako na kulturnom tako i na privrednom planu. -Ovo je izuzetno dobra prilika za uspešnu saradnju dve države na više nivoa, samo je bitno da što pre kompletiramo dokumentaciju i konkurišemo sa što više projekata jer znam iz pouzdanih izvora da postoji velika mogućnost da se dobiju prilično velika sredstva iz Nemačkih fondova.- rekao je Mašić.

 Direktor Turističke organizacije Apatin, Danijel Ajduk je rekao kako postoji veliko interesovanje nemačkog naroda da posete Apatin.- Potrebno je da prilagodimo program njihovim zahtevima i da kompletiramo ponudu sa kojom bi privukli turiste iz Nemačke. Potpisivanje ugovora je bilo najlakši posao, ali sada moramo vredno da radimo kako bi ostvarili i realizovali sve tačke ugovora.- izjavio je Ajduk.

 Koordinator Kancelarije za Mlade, Milana Srdić i direktor Kulturnog centra Danijela Obradović složile su se da je odlična prilika da se razviju dobri odnosi sa Nemačkom, ali ujedno i dobra prilika za konkurisanje i dobijanje sredstava iz EU fondovo i da će to biti primarni cilj u daljoj saradnji dveju država.
  

...POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI


Tekst :

Datum :e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN
25°C 1007mb
24% 4m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.