ZELENA GLAVA


Na turističkoj mapi opštine Apatin, na severu Srbije u Bačkoj i u samom «srcu» Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje.impresivno niče nova adresa – Turističko-rekreativni kompleks ZELENA GLAVA. U bajkovitom pejsažu, uz sam bok reke Dunav, veliki turistički “trg” Zelen glave raste u raskošnom ambientalnom «parku» prirode na površini od preko 7,5 hektara. U njegovom epicentru, na prostoru od 2,5 hektara, prostire se jezero, redak ekološki biser sa čistom i zaštićenom, od tehnoloških i drugih zagađenja, vodom. U tom vodenom “vrtu”, koje se intezivno, kao na Van Gogvim slikama, presijava na suncu i mreška na partiturama vetra – ribe slobodno plivaju i mreste se u svom božanskom staništu.

Mapirani destinacioni kapacit Zelene glave proteže se na urbanistički vešto osmiljenjoj liniji ptesa u blizini: Međunarodne marine Apatin, Motela Plava ruža, Čarde Harčaš, Izletišta Vagoni, trim staze u dužini od l,5 km. i nekoliko, preko puta Dunava, grupisanih vikend-naselja.

Mesto odredišta Zelene glave osmišljeno je na izuzetno atraktivnoj lokaciji sa idejom otvaranja magičnog dijloga o karakteru i prirodi turističkih ponuda i usluga čiji sadržaji pripadaju najvišim standardima. Zelena glava će biti velelepno mesto na enklavi dunavske vode savremenog poslovnog tipa sa mnoštvom sadržaja bogatog izgleda, komfora, smeštajnih enterijera, nedirnutog prirodnog eksterijera, mira, odmora, udobnosti i uživanja u visokom kvalitetu usluga. Njen vlasnik i poznati apatinski biznismen Sveto Bajić na veoma originalan način teži da u liku Zelene glave uspešno poveže i ospolji tradicionalne ugostiteljske i smeštajne vrednosti srpskih domaćina. Zato će u bliskoj budućnosti Zelena glava imati prepoznatljivu dušu, koja će bezrezervno osvojiti: znatiželjnike, avanturiste, putnike i goste iz raznih delova Srbije i sa raznih meridijana Sveta. Željnih boravišta u kome će se osećati kao u svom porodičnom domu sa šansom za uživanje u ekskluzivnim i romantičnim vikendima za dvoje, ili u društvu sa porodicama, kumovima iprijateljima. U dogledno vreme zahvaljujući baš njima Zelena glava će postati, ne samo, turistički mamac za goste, nego i veliki izazov za mnoge suinvestitore, koji će vizuru njene blagotvornosti podići na još viši nivo uživanja, odmra i rekreacije u «srcu» autohtone prirode. Možda, i to veoma brzo, sa wellness i spa centrima, fitnes salonima i sportskim igralištima na zemlji i na vodi.

U projektu Zelene glave planirana je izgradnja 21 bungalova, od kojih su 15 već građevinski završeni, restorana, letnje bašte koja će delom biti na vodi, a delom na obali jezera, dve vodenice, vidikovac visine 16 m sa stajnim prostorom na njemu u površini od 7 x 7 m. i kampomom. Predviđeno je da se postave dve vetrenjače i da se na adici u jezeru izgradi mala crkvica. U sklopu restoranskog prostora planirano je i opremanje sale za prezentacije i edukaciji različitih tipova i interesovanja. Kompleks Zelene glave biće potpuno komunalno opremljen za sve potrebe savremenog turiste.


e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN
25°C 1007mb
24% 4m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.