ODRŽAN KONSULTATIVNI SASTANAK O OPŠTIM I POSEBNIM PROTOKOLIMA O POSTUPANJU INSTITUCIJA I ORGANIZACIJA NA LOKALNOM NIVOU KOJE SE BAVE PREVENCIJOM I ZAŠTITOM OD NASILJA U PORODICI-29.OKTOBAR 2013. GOD. APATIN

U skladu sa odredbama Opšteg i Posebnih protokola o postupanju ustanova, organa i organizacija u situacijama nasilja nad ženama u porodici i u partnerskim odnosimakoji je usvojila Vlada Republike Srbije, Opštinska uprava opštine Apatin je u saradnji sa Pokrajinskim sekreterijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova 29. oktobra 2013. godine u skupštinskoj sali opštine Apatin organizovala konsultativni sastanak čiji je cilj da se pruži podrška institucijama za unapređenje i punu implementaciju zakonskog i strateškog okvira koji se odnosi na nasilje u partnerskim odnosima.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, članovi/ce Komisije za rodnu ravnopravnost, direktori/ce i članovi/ce timova koji su zaduženi za nasilje u porodici iz Centra za socijalni rad, Predškolske ustanove "Pčelica", Doma zdravlja "Apatin", Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", predstavnici Policijske stanice u Apatinu, Osnovnog javnog tužilaštva iz Sombora kao i predstavnici lokalnih medija.

Cilj sastanka je bio da se operacionalizuje saradnja svih službi u zajednici koje se bave prevencijom i zaštitom od nasilja u porodici i partnerskim odnosima. Dogovoreni su dalji koraci i mogućnosti o poboljšanju saradnje lokalnih institucija kroz detaljniju razradu sopstvenog postupanja radi bolje zaštite žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima i uspostavljanje opštih i posebnih protokola o saradnji na lokalnom nivou.


e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN
11°C 1007mb
62% 4m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.