Projekat : DILS- OBRAZOVNA INKLUZIJA ROMA

Koordinaror za romska pitanja ima izuzetnu saradnju sa nevladinim organizacijama, pomože oko pisanja projekta i drugih aktivnosti. U 2011.godini Opština Apatin je konkurisala kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije za projekat Dils- obrazovna inkluzija Roma u partnerstvu sa OŠ "Žarko Zrenjanin" Apatin, OŠ "Ivan Goran Kovačić" Sonta, PU "Pčelica" Apatin i Kulturnim centrom Roma "Beli golub" Apatin. Odobren je projekat u visini od 30 500 evra.

Iz projekta, koji se realizovao tokom 2011-2012. godine, obezbeđena je besplatna užina za sve romske učenike škola u projektu kao i dodatne užine u produženom boravku. Održano je ukupno 5 seminara koji su bili namenjeni učenicima osnovnih škola od 1-4 razreda, učenicima od 5-8 razreda, učenicima srednjih škola kao i roditeljima romske dece i nastavnom osoblju. Održan je i jedan seminar koji je bio namenjen zaposlenima u organima lokalne samouprave, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta kao i drugih javnih institucija koji se bave pitanjima Roma.

OŠ "Ivan Goran Kovačić" Sonta je projektom obzbedila kupovinu table za opremanje produženog boravka. Održana je i obuka rada na računaru za romsku decu i to u dve grupe po 25 učenika, kojima je nakon završene obuke uručen sertifikat o pohađanoj i završenoj obuci. Obezbeđen je kompletan školski pribor za 90 romskih učenika koji su iz materijalno ugroženih porodica. Kulturni centar Roma "Beli golub" je obezbedio kupovinu romske narodne nošnje za 6 dečaka i 6 devojčica kako bi se održala i očuvala Romska tradicija. Završetak projekta je obeležila kraća studijska tura gde je 25 romskih učenika obišlo Kikindu uz druženje sa svojim vršnjacima iz Kikinde.

Romsko naselje u Apatinu je jedno od najuređenijih naselja u Srbiji. Infrastrukturni objekti koji se nalaze u samom centru naselja su:

  • Dom zdravlja
  • Dom kulture
  • Predškolska ustanova "Pčelica" Apatin
  • Sportski teren
  • Parking

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN
11°C 1007mb
62% 4m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.