Projektne aktivnosti

PROJEKTI EKONOMSKE INFRASTRUKTURE - pregled projekata ekonomske infrastrukture čiji je nosilac lokalna samouprava:

 • Slobodna zona Apatin /Sektor:Poslovna infrastruktura
 • Industrijski park u Kupusini /Sektor: Poslovna infrastruktura
 • Projekat nove luke u Logističkom transportnom centru /Sektor:Infrastruktura i saobraćaj
 • Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda /Sektor:Ekologij
 • Rekonstrukcija pruge Apatin fabrika-Sonta /Sektor:Saobraćaj
 • Drumska saobraćajnica u bloku 81 /Sektor:Saobraćaj
 • Drumska obilaznica državnog puta II reda br.101 (regionalni put) deonica broj 2147, Bogojevo-Sombor /Sektor:Saobraćaj
 • Projekti implementacije energetske nezavisnosti u Opštini Apatin/Sektor:Energetika

UČEŠĆE U PROJEKTIMA OD ZNAČAJA ZA LER - prikaz projekata organizacija civilnog društva ili poslovnog sektora u kojima lokalna uprava učestvuje kao partner:

 1. Program podrške razvoju infrastrukture lokalne samouprave koji finansira EU, a sprovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, pruža pomoć opštinama u Srbiji u pripremi projektne dokumentacije i sprovođenju opštinskih infrastrukturnih projekata. U saradnji sa Exchange 3 programom i Stalnom konferencijom gradova i opština, MISP je razvio prvu nacionalnu bazu podataka za opštinske infrastrukturne projekte SLAP INFORMACIONI SISTEM.
 2. Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija je projekat osnivanja Mreže za lokalni ekonomski razvoj sa ciljem da se pomogne unapređenje uslova za sprovođenje nadležnosti lokalnog ekonomskog razvoja u Srbiji. Stvaranje mreže omogućeno je kroz projekat koji SKGO sprovodi uz podršku Švedske međunarodne razvojne agencije(SIDA), a u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona(SALAR), koji je fokusiran na stvaranje boljeg opšteg okvira za jačanje lokalne samouprave u procesu integracija Srbije u EU
 3. Socijalno ekonomski razvoj Dunavskog regiona u Srbiji projekat koji je finansiran iz IPA fonda Evropske unije sa ciljem da se maksimalnim uvećanjem ulaganja privatnog sektora, razvojem potencijala za otvaranje novih radnih mesta i povećanjem atraktivnosti Dunavske regije u Srbiji za strane investitore kroz razvoj infrastrukture. Komponenta 3 projekta sprovodi grant šemu za međuopštinske projekte sa prioritetima za sprovođenje Strategije EU za Dunavski region (EUSDR).
 4. Podrška umrežavanju i saradnji evropskih gradova i opština, koji finansira Evropska unija u okviru prekograničnog programa Hrvatska-Srbija. Projekat realizuje Agencija lokalne demokracije iz Osijeka u saradnji sa Centrom lokalne demokratije Subotica u partnerstvu sa Hrvatskim institutom za lokalnu samoupravu - HILS, Visokim evanđeoskim teološkim učilištem - VETU, Otvorenim univerzitetom Subotica i Asocijacijom lokalno demokratskih agencija - ALDA. Opština Apatin je saradnik projektnog partnera u Srbiji.

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN




°C mb
% m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.