Strateške aktivnosti

Lokalna Strategija održivog razvoja je najvažniji strateški dokument opštine Apatin. Strategija je usvojena 21.12.2009 godine za period 2009-2019. Na bazi analize stanja, potreba i resursa, utvrđeni su strateški ciljevi razvoja opštine koji su definisani kao razvojni prioriteti. Konkurentan i održivi privredni razvoj strateški je II. razvojni prioritet opštine. Realizacija razvojnih prioriteta proizilazi iz opštih i specifičnih ciljeva, mera i projekata. Ciljevi strateškog dokumenta za konkurentan i održivi privredni razvoj su:

  1. Razvoj infrastrukturnih kapaciteta i pratećih infrastrukturnih sadržaja;
  2. Razvoj konkurentne i izvozno orijentisane industrije i sektora usluga i MSPP;
  3. Ruralni razvoj usmeren u pravcu unapređenja konkurentnosti agrarnog sektora, ekonomske diversifikacije seoskog stanovništva i očuvanja životne sredine;
  4. Kontinuirano unapređenje, razvoj i diversifikacija turističke ponude, uz održivo korišćenje prirodnih potencijala i resursa.

Opština Apatin ima ključnu operativnu ulogu u implementaciji usvojenog strateškog dokumenta i projekata lokalnog socio-ekonomskog razvoja i nadzora nad njima. Koordinator LER je član Tima za koorinaciju implementacije Strategije održivog razvoja opštine Apatin, koji je formiran Rešenjem predsednika opštine Dr Živorada Smiljanića 18.avgusta 2010.godine.


e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN
°C mb
% m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.